Voordelen van Vegetarisch Afvallen – Zo val je snel en gezond af!

voordelen vegetarisch afvallen

Ben je op zoek naar de voordelen van vegetarisch afvallen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om op een gezonde manier vegetarisch af te vallen. 

Er zijn veel voordelen aan vegetarisch afvallen. Een belangrijk voordeel is het gemak waarmee je afvalt, deze ligt hoger dan bij een vlees/vis dieet.

Naast dat er veel voordelen zijn aan vegetarisch afvallen, zijn er ook een aantal ongezonde vegetarische producten. Hier ontdek je welke en wat een gezond vegetarisch dieet is!

5 Voordelen van Vegetarisch Afvallen

#1 Moeiteloos afvallen

Onderzoek heeft aangetoond dat afvallen met een vegetarisch dieet stukken makkelijk is. In dit onderzoek vallen mensen in 4 weken tijd gemiddeld 3,4 kilogram af. Simpelweg door over te stappen naar vegetarisch voedsel.

Dit is te verklaren doordat vegetarisch eten meer vezels en minder calorieën per 100 gram bevat. Vezels geven je een vol gevoel. Dit is een groot voordeel van vegetarisch afvallen, omdat je hierdoor geen hongergevoel zult ervaren.

Daarnaast bevatten plantaardige producten vaak minder vetten dan dierlijke producten. 

Moeiteloos afvallen met de Vega Chef Bundel
nu met 40% KORTING

#2 Vet kan ook gezond zijn

Alle ongezonde vetten zijn te vinden in dierlijke producten. Op vis na kun je deze dus beter mijden!

Onverzadigd vet is gezond en deze kun je in veel plantaardige producten terug vinden. Enkele voorbeelden zijn; Avocado, lijnzaad, noten, olijven en olijfolie, zaden, groenten, bonen en kokosolie

Doordat je minder ongezonde vetten eet val je sneller af!

voordelen vegetarisch afvallen

#3 minder kans op hart en vaatziekte

Onverzadigd vet verlaagt het Cholesterol van het bloed. Een te hoog Cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. 

Daarnaast is een groot voordeel van vegetarisch afvallen dat je geen hormonen binnenkrijgt vanuit vlees. Hormonen uit vlees verstoren je hormoon huishouding.

#4 Kleine kans op besmettelijke dierziekte

Vaak genoeg duiken er dierlijke ziekten op. Sommigen van deze ziekten zijn ook gevaarlijk voor mensen. Je loopt minder risico van het oplopen van zo’n ziekte als je geen besmette dieren eet.

Daarnaast worden dieren vaak volgespoten met antibiotica. Omdat jij deze antibiotica ook binnenkrijgt kan het zijn dat jij ook resistent wordt voor deze medicatie. En wanneer jij echt antibiotica nodig hebt omdat je ziek bent kan het zijn dat deze niet werken!

#5 Beter voor het milieu!

Minder vlees eten betekent uiteraard minder dierenleed. Maar het heeft nog veel meer voordelen voor het milieu. Zo plegen we flinke roofbouw op de wereld omdat wij vlees willen eten. Sommigen van deze gevolgen was ik echt van geschrokken.

bosbrand

Minder ontbossing. Vee heeft voedsel nodig, plantaardig voedsel. Dit plantaardig voedsel moet verbouwd worden op land. Maar het land waarop we dit kunnen doen raakt op. Er moeten dus duizenden kilometers bos gekapt worden zodat we daar landbouw op kunnen verbouwen.
Zo kun je vast nog wel de aangestoken branden in de Amazone herinneren.
Maar liefst 80 procent van al het landbouw wordt gebruikt als voedsel voor vee. Zodat wij vlees kunnen eten. Feitje: Als iedereen in de wereld stopt met vlees eten, kunnen we alle mensen over heel de wereld voorzien van genoeg eten!

Minder uitstoot van broeikassen. Vee en hun bijkomstige producten zijn verantwoordelijk voor maar liefst 51% van alle broeikasgassen, 32 miljoen ton  C02 per jaar!

Minder waterverbruik. De productie van vlees kost veel meer water dan de productie van plantaardig voedsel. Zo kost het produceren van een kilo rund 15.000 liter water. Een kilo varkensvlees 6.000 en een kilo kip 4.000 liter water.

Vegetarisch afvallen doe je zo!

Radicaal van 7 dagen in de week vlees eten naar helemaal vegetarisch is misschien niet het leukste en het makkelijkste. Lukt dit je wel zo, petje af!

Maar misschien is het handiger om eerst een aantal dagen in de week vegetarisch te eten. Zo houd je het voor je zelf leuk en gemakkelijk. Na een week of 2 zul je merken dat je afvalt en zorgt dit voor een fantastische boost om hiermee door te gaan. En misschien wel helemaal vegetarisch te worden.

Vegetarisch koken is voor de vleeseters onder ons (bijna heel Nederland is dat) best moeilijk. We zijn gewend aan onze groente, vlees en aardappelen of rijst. Wanneer je het stukje vlees van je bord verwijderd omdat je vegetarisch wilt eten voelt dit als een straf, want je mist wat op je bord. Daarom is het zeer belangrijk gerechten op tafel te zetten die geen vlees nodig hebben. Dit zijn gerechten die je nu waarschijnlijk nog niet zo goed kent. 

Heiko’s Vega Chef boek sluit hier perfect op aan. Het boek zit vol met koolhydraat-arme vegetarische heerlijke recepten. De gerechten zijn makkelijk te maken en zeer betaalbaar.

Koolhydraat-arme Vega Chef Bundel nu met 40% KORTING

Toen wij vegetarisch begonnen te koken ging er zoveel deuren voor ons open. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn om een vegetarisch gerecht lekker te maken. Dit wisten wij helemaal niet van te voren. Wij missen het stukje vlees op ons bord ook helemaal niet. We eten nu lekkerder en gezonder dan ooit!

Ongezonde vegetarische producten

Over het algemeen zijn vegetarische producten gezond, maar op het moment dat deze producten ”sterk bewerkt” worden zijn zelfs deze niet meer gezond. 

Hieronder een aantal voorbeelden die je echt moet mijden wil je de voordelen van vegetarisch afvallen ervaren!

  • Frisdrank
  • Fastfood
  • diepvries maaltijden
  • snoep

Koolhydraat-arme Vega Chef Bundel nu met 40% KORTING

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*