Buik Droog Trainen – Welke buik wil jij?

Je wilt je buik droog trainen en dus vet verliezen op één van de meest moeilijke plekken. Een droog getrainde buik is een doelstelling die veel mensen hebben als ze beginnen met sporten. In dit artikel laten we zien hoe je je buik kunt droog trainen.

Wanneer je begint met buikspieren trainen heb je de eerste stap gezet, maar hoe komt het dan toch dat je nog steeds geen sixpack hebt. Niks is minder waar. Na een aantal weken trainen met ook af en toe buikspieroefeningen doen heb je wel degelijk een sixpack. Alleen is deze niet zichtbaar. Zelfs als je geen buikspieroefeningen doet zitten er wel degelijk buikspieren.

Je buik droog trainen ligt hem dan ook niet zozeer in het trainen van je buik. Maar in het trainen in combinatie met het verlagen van je calorie inname. Alleen met een calorietekort kun je jouw buik droog trainen.

Vind je dat het droog trainen van je buik te langzaam gaat? Krap jezelf eens achter de oren en bedenk hoe lang je erover heb gedaan om het buikvet daar te krijgen, maanden, jaren? Wanneer je vet wilt verliezen op je buik zal dit tijd kosten en discipline. Maar als je het echt graag wilt dan gaat het je lukken.

Welke buik wil jij?

Hieronder vind je een aantal tips om het proces in goede banen te leiden. Waardoor je gerichter en dus sneller je buik kunt droog trainen.

Zoals je hierboven al kon lezen zijn buikspieroefeningen niet essentieel voor een droog getrainde buik. Wel kun je jouw buik in een bepaald vorm trainen. En deze vorm wordt pas echt goed zichtbaar wanneer je ook vet verliest op je buik.

buik droog trainen

Een strakke buik

De meeste sporters hebben een strakke buik. Voor een strakke buik doe je vrijwel geen specifieke buikspieroefeningen. Geen enkele dag mag in het teken staan van buikspieren, maar gewoon in het teken van sporten en dan met name krachttraining in combinatie met cardio.

Wanneer je met je eigen lichaamsgewicht traint, met losse gewichten of hardloopt o.i.d. dan train je automatisch ook je buik. Wanneer je vervolgens genoeg droog getraind raakt komt die strakke buik tevoorschijn.

Een strakke sixpack

Voor een strakke sixpack moet je wel degelijk buikspieroefeningen doen. Uiteraard blijft krachttraining in combinatie met cardio een vereiste. Alleen zo kun je je buik droog trainen. Wanneer je na je training een kwartier buikspieroefening doet zal je een sixpack krijgen. Ook kun je eens in de week extra sporten om je focus op je buik te leggen.

Oefeningen op de mat waarbij je drie setjes 10 a 12 herhalingen doet werkt het beste voor een strakke sixpack.

Een bolle six-pack

Een bolle six-pack is een buik waarbij de blokjes van je sixpack ook echt bol staan. Onthoud dat buikspieroefeningen een aanvulling zijn op je krachttraining en nooit andere grote oefeningen zoals de deadlift of squat mogen vervangen.

Voor een bolle sixpack is het belangrijk je buik zwaar te trainen met weinig herhalingen. Je kunt dit in een machine doen of op een mat met een gewicht in je handen. Probeer het gewicht zo zwaar te maken dat je niet meer dan 6 herhalingen per set haalt.

Buik Droog Trainen Tips

Zelf heb ik het droog trainen protocol een gevolgd. De handvatten die je daar krijgt zorgen ervoor dat het vet ervan af vliegt. Het principe van droog trainen zal altijd hetzelfde blijven: trainen in combinatie met een calorietekort. Maar het was wel fijn om allerlei hulpmiddelen te krijgen om dit voor elkaar te krijgen.

  1. Begin met krachttraining. Meer spieren zorgen voor een hoger calorieverbruik. Waardoor het makkelijker is om een calorietekort te krijgen. Na je training 10 a 15 minuten een klein beetje cardio kun je doen om wat meer calorieën te verbranden. Maar loop je zelf niet kapot, want dit zit de belangrijke spiergroei in de weg.
  2. Weet hoeveel je eet. En dan is het belangrijkste om te weten hoeveel calorieën je eet. Gebruik een app op je telefoon zoals Food om je caloriebudget uit te rekenen.
  3. Houd vol! Vet verliezen is niet makkelijk en al helemaal niet op de buik. Alleen wanneer je door blijft zetten zal je resultaat krijgen. Elke week 3 keer in de week trainen en elke dag een calorietekort. Hadden we al gezegd dat je discipline nodig hebt. Maar hé ”You can do this!”.
  4. Als laatste en dan ook de minst belangrijke voor het droog trainen van je buik en dat zijn buikspieroefeningen. Train je rechte, onderste en schuine buikspieren.

    Rechte buikspieren: plank, crunch en de sit-up
    onderste buikspieren: leg raises, leg walks en scissors
    schuine buikspieren: zijwaartse crunch, russian twist en bicycle crunch

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*