Afvallen zonder calorieën tellen: DOEN of NIET?

afvallen zonder calorieen tellen

Kun je flink afvallen zonder calorieën te tellen? In dit blog vertel ik je precies waar je op moet letten. En hoe je op een redelijk eenvoudige manier flink kunt afvallen! 

Calorieën tellen is een van de populaire methodes van afvallen. Als je al langere tijd op zoek bent naar een manier om af te vallen dan heb je calorieën tellen vast overwogen. 

Calorieën tellen is een behoorlijke uitdaging en je moet ontzettend nauwkeurig zijn wil je succes ermee behalen. Er zijn veel variabelen waar je rekening mee moet houden. 

De calorieën die je tot je mag nemen verschilt per persoon. Sport je elke dag en heb je een actieve baan, dan zul je veel meer calorieën op een dag mogen dan als je klein bent van postuur en je hebt een kantoorbaan. Hoeveel je er precies mag verandert ook nog eens met je leeftijd en wanneer je afvalt.

Daarnaast kun je nooit precies van elke maaltijd weten hoeveel calorieën er in zitten. Als je altijd zelf thuis kookt en precies elke portie afweegt dan zul je misschien in de buurt komen. Maar wanneer je bij vrienden bent en een koekje neemt of uit eten gaat dan wordt het toch gokken.

Het is te begrijpen dat voor mensen die elke dag bezig zijn met sport en voeding dat calorieën tellen een succesvol dieet kan zijn. Maar hoe zit het met de mensen die hier niet elke dag mee bezig zijn en gewoonweg willen afvallen zonder elke hap af te moeten wegen.

Waarom afvallen zonder calorieën tellen de beste keuze is?

”…het aantal calorieën dat je eet weinig te maken heeft met je succes bij het afvallen, Het ADJournal of the American Medical Association.

De kwaliteit van wat je eet is een belangrijke factor wanneer je op een gezonde manier wilt afvallen. Iets waar je bij calorieën tellen geen rekening mee houdt. 

Daarnaast is het een verouderde aanname om te denken dat elke calorie dezelfde waarde heeft. Veel diëten zijn hierop gebaseerd. Deze diëten worden vaak als zwaar ondervonden en mensen ervaren hongergevoel tijdens het dieet. Uiteindelijk zal de overgrote meerderheid zulke diëten niet volhouden.

afvallen zonder calorieën tellen

Frisdrank zonder suiker gezond?

Calorie arme voeding staat niet gelijk aan gezonde voeding. Het is in sommige gevallen juist ongezond.

De uitspraak ”Eén glas bier staat gelijk aan 2 boterhammen met kaas” is helaas volkomen onjuist.

Mensen kiezen vaak voor frisdrank zonder suiker omdat dit de gezondere keuze zou zijn. En ja ook als er op het label staat zero suger! Deze frisdranken zitten vol met chemische zoetstoffen. Hier word je dus indirect dik van!

Maar dit is niet alleen bij frisdrank zo. In principe kun je ervan uitgaan dat alle sterk bewerkte voeding veel slechte suikers (calorieën) bevat. Deze soort calorieën hebben weinig voedingswaarde en zullen dus nooit echt je hongergevoel stillen. De enige manier om deze te stillen is door meer te eten. Waardoor afvallen dus heel zwaar zult worden.

Afvallen zonder calorieën tellen doe je zó

Hopelijk is het duidelijk waarom afvallen zonder calorieën te tellen je beste keuze is. Je focussen op gezond en lekker eten is een veel betere strategie dan labels lezen en elke portie afwegen.

Met een gezond dieet heb je geen last van hongergevoel. Je lichaam geeft zelf aan hoeveel je wilt eten, omdat je voedingsrijke stoffen binnenkrijgt die je honger stillen. Je zult geen last hebben van energieloze dagen of snakken naar de volgende maaltijd. Een dieet zonder je calorieën te tellen is dus gezonder en makkelijker vol te houden. Maar wat houdt zo’n dieet nu in?

Een gezond dieet bestaat vooral uit onbewerkte producten uit deze 5 voedingsgroepen. Groeten en fruit, volle granen, vezels en eiwitten, zuivel en als laatst gezonde vetten. Je kunt dit toepassen door wat vaker het witte brood en de frisdrank te laten liggen. Dat is een stap in de goede richting. Wil je sneller en op een eenvoudige manier afvallen? Kies dan voor de bewezen methode van de afslankreceptenbijbel

De afslankreceptenbijbel staat boordevol met lekkere recepten die allemaal rekening houden met het bovenstaande principe. Al deze recepten zijn gebaseerd om op een gezonde manier af te vallen zonder dat je calorieën hoeft te tellen! 

Met onderstaande knop kom je op de kortingspagina van afslankreceptenbijbel. Zo ben je dus verzekerd van de laagste prijs

afvallen zonder calorieën tellen

AFSLANK RECEPTENBIJBEL

 

Heb je al eens gekeken bij onze sport en bewegen blogs? Hier vind je leuke en effectieve programma’s om af te vallen of om spieren op te bouwen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*