Vet Verliezen en Spieren Opbouwen? Zó doe je dat!

vet verliezen en spieren opbouwen

 

Vet verliezen en spieren opbouwen is een lastige combinatie, maar met de juiste keuzes zeker mogelijk! Om maximaal spieren te kunnen opbouwen zul je geen rekening moeten houden met vet verliezen en dit geld andersom ook zo. Maar als deze twee perfect in balans zijn kun jij vet verliezen en tegelijkertijd spieren opbouwen.

In dit blog vertel ik je precies hoe je dit balans vind en het maximale uit vet verliezen en spieren opbouwen kunt halen.

Wat maakt Vet Verliezen en Spieren Opbouwen moeilijk?

Kort gezegd: Om vet te verliezen heb je een negatief energie balans en om Spieren op te bouwen heb je een positief energie balans nodig.

Als je het zo ziet lijkt het onmogelijk om beide tegelijk te doen. Maar als we beide verder gaan onderzoeken is het zeker mogelijk.

Om spieren te kunnen opbouwen moet je een positief eiwitbalans hebben. Je moet dus meer eiwitten binnen krijgen dan dat je afbreekt. Als je alleen focust op vet verliezen dan heb je een negatief balans in koolhydraten, vetten en ook eiwitten. Deze laatste moet positief zijn wil je spieren kunnen opbouwen.

vet verliezen en spieren opbouwen

Een positief eiwitbalans is niet alleen afhankelijk van voldoende inname van eiwitten. Helaas zit het iets ingewikkelder in elkaar.

Een positief eiwitbalans is afhankelijk van:

  • inname van voldoende eiwitten
  • voldoende inname van overige energie. Koolhydraten en vetten.
  • inname van voldoende aminozuren
  • een gepaste trainingsprikkel

Helemaal geen koolhydraten en vetten meer eten om spieren te kunnen opbouwen en vet te verliezen is dus geen mogelijkheid.

6 Tips om vet te verliezen en spieren op te bouwen

1. Sla Cardio training over

Trainen met een laag gewicht en veel herhaling is echt bedoeld om vet te verliezen. Dit zou een prima manier zijn als je wilt droog trainen en geen rekening houdt met spieropbouw. Cardio training kan er overigens ook voor zorgen dat je spieren afbreekt. Dit resulteert in een lagere BMR (energie verbruik in rust) en die moet juist hoog blijven wil je vet verliezen dat ook echt weg blijft! Het is belangrijk om je trainingsgewichten juist te verhogen en minder herhalingen te doen.

2. Train je grote spieren

In je training zou je jezelf vooral moeten focussen op de grote spieren in je lichaam. Zij vragen om de meeste energie en zullen er dus ook het snelst voor zorgen dat je vet verliest. Daarbij draagt de opbouw van grote spieren in je lichaam er ook aan bij dat je kleine spieren harder groeien. Dus squats, deadlifts en lunges mogen echt niet meer ontbreken!

3. Eet minimaal 5 keer per dag?

Wanneer je 3 a 4 keer in de week naar de sportschool gaat dan is een actieve stofwisseling minder van belang. Dan is het vooral belangrijk dat je door de week heen genoeg eiwitten binnenkrijgt.

Voor professionele sporters is een actieve stofwisseling is belangrijk om spieren op te bouwen, maar ook om vet te verliezen.

Je lichaam is continu bezig met het verbranden van de ingenomen energie. Daarbij komt ook nog eens dat je lichaam er aan gewend raakt voldoende energie binnen te krijgen en dus niet geneigd is deze op te slaan in vet.

Wanneer je meerdere malen per dag eet betekent dit niet dat je ook meer moet eten. Zorg ervoor dat je je voedselinname over de dag uitspreid.

4. Eet geen (snelle) koolhydraten na het avondeten

Wanneer je na het avondeten koolhydraten tot je neemt. Zijn dit meestal snelle koolhydraten. In groente zitten langzame koolhydraten. Maar de meeste mensen eten na het avondeten eerder een snack dan een broccoli. 

Deze snelle koolhydraten moeten direct worden verbruikt anders worden deze opgeslagen in vet. Wanneer jij dus op de bank vlak voor het slapen nog snelle koolhydraten eet verbruik je deze niet meer. 

Er is een uitzondering op deze tip en dat is wanneer je ‘s avonds gesport hebt. Na het sporten schreeuwen je spieren om koolhydraten (suikers), want deze heb je zojuist allemaal opgemaakt. Voor een effectief herstel en dus spieropbouw hebben je spieren deze koolhydraten hard nodig. Vergeet deze dus nooit tot je te nemen na het sporten.

5. Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spieropbouw. Wanneer je vet wilt verliezen en spieren wilt opbouwen is het belangrijk nog meer eiwitten binnen te krijgen dan wanneer je jezelf alleen focust op spieropbouw.

Eet zo’n 1,6 – 2 gram eiwit per kg lichaamsgewicht.

vet verliezen en spieren opbouwen

6. Val niet te snel af!

Ga net onder je energiebehoefte zitten. Wanneer je te snel afvalt gaat dit ten koste van je spieropbouw. Ga zo een 150 – 250 kcal onder je energiebehoefte zitten. 

Conclusie: vet verliezen en spieren opbouwen

Vet verliezen en spieren opbouwen is een lastige combinatie, omdat je een negatief energie balans nodig hebt om vet te verliezen en een positief energie balans om spieren op te bouwen.

En toch is het wel mogelijk om beide tegelijk te doen.

Een minimaal negatief balans van niet meer dan 250 kcal met daarbij een positieve inname van eiwitten staat aan de basis.

Het vinden van deze balans in voeding en ook in sport is een hele uitdaging. En zodoende zijn er maar weinig succesverhalen hierover. De meeste mensen zullen beweren dat het überhaupt niet mogelijk is.

Maar dat komt omdat zij nog niet het juiste trainingsprogramma hebben gevolgd. En dus altijd gefaald hebben.

Het meest complete programma

Met het verfrissende en zeer complete programma van de Droog Trainen Academie wordt vet verliezen en spieren opbouwen een zekerheid.

De resultaten en succesverhalen zijn ongelooflijk.

Het Droog Trainen Protocol bestaat er voor mannen en voor vrouwen.

Wil jij vet verliezen en spieren opbouwen? Wil je hier snel resultaat in omdat je misschien al maandenlang dit probeert te behalen met maar weinig succes? 

Met de links hierboven kom je op de kortingspagina en ben je dus verzekerd van de laagste prijs.

kortingsknop:

DROOGTRAINEN PROTOCOL

Eiwitrijke voeding

Ben jij al opzoek naar een manier om meer eiwitten en minder koolhydraten binnen te krijgen?

De evenwichtige recepten van Fitchef (kortingspagina) doen precies dat! De recepten van Fitchef zijn leuk, goedkoop en gemakkelijk. Met deze boeken weet jij precies wat je tot je neemt en dat is essentieel wanneer je vet wilt verliezen en spieren wilt opbouwen.

De eiwitinvasie boeken zijn een prima alternatief en hebben gevarieerde recepten voor de gehele dag.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*