Afvallen zonder moeite

afvallen zonder moeite

Afvallen zonder moeite is de meest effectieve manier van afvallen. En dat is natuurlijk logisch. Want als iets je gemakkelijk afgaat dan is dit veel makkelijker vol te houden.

Als je heel snel wilt afvallen dan hoort hier een streng dieet bij. Het probleem hiervan is wel dat deze veel minder makkelijk vol te houden zijn.

En toch ga ik je in dit blog vertellen hoe je relatief snel kunt afvallen zonder al te veel moeite.

Kleine aanpassingen zorgen voor het snelste resultaat

Wat nou als ik je vertel dat je jouw eetgewoonte niet totaal anders hoeft te doen, maar dat je kunt afvallen zonder enkele moeite door kleine aanpassingen hierop.

Door deze kleine aanpassingen in je eetgewoonte stapsgewijs toe te passen kun je vrijwel zonder moeite afvallen.

Zo hoef je dus geen dieet te volgen waarbij allemaal strenge eisen zijn. Zo kun je gewoon je boterham met beleg eten of lekker uit eten gaan.

afvallen zonder moeite

De kleine aanpassingen die je in je dagelijkse eetgewoonte gaat doen schelen enorm. Zo kunnen de kleinste aanpassingen waar jij geen benul van hebt een ontzettend groot verschil maken.

Hier vind je een aantal voorbeelden waar je gemakkelijk verandering in kan brengen:

Suiker in thee of koffie

Een klontje suiker in je thee of koffie kun je lekker vinden, maar is eigenlijk overbodig.

Een klontje suiker weegt 4 gram. Drie koppen thee of koffie per dag betekent 4,5 kilo per jaar. 4,5 kilo die jij nu graag kwijt was geweest.

Van de één op de andere dag helemaal geen suiker meer gebruiken kan ik niet aanraden.

Probeer eerst eens een half klontje en daarna een kwart klontje voordat je helemaal geen suiker meer gebruikt.

Frisdrank

Frisdrank is misschien wel de gevaarlijkste calorieënbom die er is.

Je kunt ervan uitgaan dat bijna elke Frisdrank slecht voor je is. Ook de ”zero suger” frisdranken. Hierin zitten kunstmatige zoetstoffen die er juist voor zorgen dat jij in een later stadium extra koolhydraten nodig hebt.

Daarbij komt ook nog eens dat je vaak niet door hebt hoe snel en hoe makkelijk je frisdrank pakt als dorstlesser.

Probeer jouw frisdrank gebruik te halveren en drink water wanneer je dorst hebt. Daarnaast kun je zelf een fles water vullen met een citroen of ander stuk fruit. Stukken beter!

afvallen zonder moeite

Sauzen

Als je dan een patatje gaat eten of een andere snack en je kunt niet zonder saus. Neem dan ketchup. Ketchup is de minst slechte saus van allemaal.

In 100 gram ketchup zitten 110 calorieën en in mayonaise zitten er 680 calorieën. Een verschil van 570 calorieën!

Wanneer je 100 keer kiest voor ketchup in plaats van mayonaise scheelt dat je ruim 8 kilogram!

Bruin brood

Volgens sommige dietisten is brood af te raden als je wilt afvallen. Net zoals alle voedingstoffen bevat brood calorieën. Ook volgens voedingscentrum kun je gewoon brood eten als je wilt afvallen.

Ben jij gek op brood? Blijf dan vooral lekker je boterham eten. Maar maak een bewuste keuze. Kies voor bruin brood in plaats van wit.

Wit of bruin brood de calorieën erin zijn ongeveer hetzelfde. De voedingswaarde in bruin brood is vele malen hoger en zo heb je er dus minder van nodig.

Kies een gezond receptenboek

Als je al geen hele zakken chips in één keer leeg eet. En als je geen hele repen chocolade in één keer achter je kiezen duwt. Dan is het verstandig je grote maaltijden van de dag eens goed onder de loep te nemen. En daarmee bedoel ik je ontbijt, lunch en avondeten.

De afgelopen jaren heb je voor jezelf een eetpatroon gemaakt die prima voor jou werkt. Alleen is de kans erg groot dat je onbewust stoffen eet die helemaal niet gezond voor je zijn. En je dus dik daarvan wordt. In principe kun je ervan uitgaan dat al het bewerkte voedsel ongezonde voedingstoffen bevat. In de meest simpele gerechten die je nu misschien ongevaarlijk vind kunnen ingrediënten zitten waar je dik van wordt.

Om bekend te worden met gezonde recepten is het een perfect idee om een leuk receptenboek uit te kiezen. Dit boek hoef je niet elke dag tot de letter te volgen om af te vallen. Je kunt beginnen met een aantal andere recepten in de week. Zo hoef je geen drastische veranderingen te maken in je eetpatroon. En het ontdekken van nieuwe lekkere gerechten is ook hartstikke leuk!

Neem eens een kijkje bij één van deze twee boeken. Dit zijn boeken die ik je kan aanraden wanneer je zonder al te veel moeite wilt afvallen.

De Afslank Receptenbijbel

Een hit op het internet is de Afslank Receptenbijbel.

Het boek staat vol met lekkere afslankrecepten. Het boek maakt je bewust van alle gezonde lekkere dingen die je kunt eten.

Eén van de makkelijkste manieren om af te vallen!

De Keto Revolutie

De Keto Revolutie is een populair programma dat de afgelopen jaren door duizenden mensen al gebruikt wordt.

Keto Recepten houdt in dat je koolhydraat-arm eet, maar wel vet kunt blijven eten.

Benieuwd naar meer populaire boeken? Neem eens een kijkje op de voeding homepage!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*