Eiwitrijke recepten voor meer spieropbouw

eiwitrijke recepten spieropbouw

Eiwitrijke recepten die geschikt zijn voor meer spieropbouw moeten vooral een hoog eiwitgehalte hebben en wat ons betreft laag zijn in vetten.

Om meer spieropbouw te krijgen moet je genoeg calorieën eten. Deze moeten vooral bestaan uit eiwitten en koolhydraten. 

Van on(gezonde) vetten krijg je er al snel genoeg binnen en zolang je niet aan het bulken bent zijn eiwitrijke recepten met een laag vetgehalte de beste manier voor meer spieropbouw.

Voor als je dit nog niet wist

Je eiwitinname in grammen per dag moet minimaal 1,6 – 2,0 keer je lichaamsgewicht in kilogram zijn.

Als je echt meer spieropbouw wilt dan moet je jouw eiwitinname serieus gaan nemen. Je kunt geen dag voorbij laten gaan dat je onder de minimale inname zit. Als je een dag er wel onder zit dan is het niet zo dat je spieropbouw stil stond, maar dat je achteruit ging. 

1 dag verzaken is dus minimaal 2 dagen verliezen

Elke dag bomvolle eiwitrijke recepten is dus essentieel voor jouw spieropbouw.

In dit blog geef ik je één van onze beste eiwitrijke recepten die wij meer dan wekelijks gebruiken voor meer spieropbouw.

Daarnaast is het belangrijk je recepten gevarieerd te houden. Daarom gebruiken wij ook geregeld het eiwitrijke recepten kookpakket van Eiwitinvasie. Op deze manier behalen we altijd onze minimale eiwitiname met leuke en gelukkig ook makkelijke recepten.

Ons beste bomvolle eiwitrijke recept voor meer spieropbouw

Wij zijn gek op recepten waarbij je alles in 1 pan kunt bakken. Deze pan gaat vaak zo vol dat we hier 2 dagen van kunnen eten. Daarnaast koken we altijd eitjes erbij en gaan er noten doorheen. 

Wist je dat bonen bomvol met eiwitten zitten en een laagvetgehalte hebben.

Wij gebruiken in bijna al onze gerechten bonen, omdat bonen supergoed vullen en ook veel eiwitten bevatten. Vroeger vond ik bonen nooit lekker, maar met het juiste recept zijn ze een geweldige toevoeging!

eiwitrijke recepten spieropbouw

Curry Madras met veel eiwitrijke bronnen en veel groente

Deze Curry Madras maaltijd is makkelijk te maken en er zijn ook veel variaties op mogelijk. Daarom is dit een van onze beste eiwitrijke recepten, perfect voor de spieropbouw.

Voor 3 a 4 personen

ingrediënt eiwitten (gr)
1 grote ui 1,3
teentje knoflook 0
2 aubergines 5,9
2 courgettes 9
2 paprika’s 2,2
500 gr champignons 11
1 bosui 0,4
4 x 25 gram
cashewnoten
18,8
ingrediënt eiwitten (gr)
5 el magere kwark 10,5
tomatenpuree 70 gram 0,9
Patak’s Curry Madras 55 gram 2,6
1 el Kerrie madras  
250 gram rode kidneybonen 18
4 x 200 gram kabeljauw 146,4
4 x 75 gram basmati rijst 9

De reden waarom dit één van de beste eiwitrijke recepten voor spieropbouw is, is omdat dit gerecht in totaal 236 gram eiwit bevat!

Per portie eet je dus 59 gram eiwit!

Variatietips

  • kip i.p.v. kabeljauw
  • bruine of zwarte bonen i.p.v. kidneybonen
  • vervang een groente met broccoli of bloemkool

Bereidingswijze

Begin met het snijden van alle groente. Verhit een pan met een tl olijfolie, voeg daar als eerste de ui, knoflook en de helft van de kerriepoeder. Bak dit circa 2 minuten en voeg vervolgens de champignons toe. Vervolgens de aubergines en courgettes met een snufje zout. 

Bak de groente totdat ze gaar zijn en voeg vervolgens de bonen toe. Ondertussen zet je de rijst op. Nu kan de schep Patak’s Kerrie Madras erbij samen met de tomatenpuree. Zet de pan op een laag vuurtje en voeg de overige kerrie erbij en de kwark. Als laatste voeg je de paprika toe, de paprika blijft zo een beetje rauw. Je kunt ook de paprika eerder toevoegen.

Wanneer je kabeljauw kookt voeg je geen onnodige oliën of vetten toe. Verwarm ruim water tot net onder het kookpunt. Kruid naar smaak, met bijvoorbeeld citroen, tijm of laurier. Laat de vis garen. De vis moet stevig en soepel voelen wil deze gaar zijn. Laat de kabeljauw uitlekken op een keukenpapiertje.

Serveer de curry, rijst en kabeljauw samen met de cashewnoten en gesneden bosuien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*