Waarom Vrouwen die willen Afvallen niet in Krachttraining geloven

krachttraining vrouwen afvallen

Vrouwen die willen afvallen kunnen het beste met krachttraining beginnen. Dit heb je vast vaker gehoord. Hoe komt het dan toch dat er zo veel vrouwen zijn die niet afvallen van krachttraining?

De theorie achter slank worden/afvallen door krachttraining specifiek voor vrouwen klinkt waterdicht.

Zelf heb ik hier ook een uitgebreid blog over geschreven ”Waarom Vrouwen aan Krachttraining moeten doen”.

 

De belangrijkste reden waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen

Ik geef je alvast in het kort de belangrijkste reden waarom vrouwen die willen afvallen aan krachttraining moeten doen:

Om af te vallen moet je meer energie verbranden dan dat je binnenkrijgt, een negatief energiebalans.

Minder eten of een dieet volgen kan een oplossing zijn. Toch zie je vaak dat mensen na het volgen van een dieet weer terug bij af zijn. Veel diëten zijn moeilijk vol te houden of zijn maar van korte duur. Te veel veranderen in iemands eetgewoonte voelt als een straf. Continu opletten of je niet te veel calorieën binnenkrijgt elke dag opnieuw, is simpelweg niet leuk.

Wanneer je meer spieren ontwikkeld (niet zo veel als de Hulk, maar gewoon een beetje) dan ga je automatisch meer verbranden. Deze extra spieren zijn de sleutel tot makkelijk afvallen. Je hoeft dus geen dieet te volgen en kunt gewoon eten wat je wilt tijdens een feestje.

Maar hoe komt het dan toch dat zo veel vrouwen die willen afvallen niet in krachttraining geloven?

Dat ligt hem erin dat wij mensen het liefst alles zo snel mogelijk willen.

Wij willen afvallen en spieropbouw tegelijkertijd! En dat is zo ontzettend moeilijk. Ik wil je niet ontmoedigen, maar zonder goede begeleiding gaan deze twee tegelijkertijd niet lukken. Je kunt jezelf beter focussen op 1 van de 2. Maar welke dan…

Zo kun je wel Afvallen – Krachttraining voor Vrouwen

Als je wilt afvallen door krachttraining, dit geldt voor vrouwen en mannen, dan is het belangrijk je eerst te focussen op spieropbouw.

Meer spieren zorgen voor meer verbranding, maar om meer spieren te krijgen moeten we meer gaan eten en met name meer eiwitten. En dat gaat er bij de meeste mensen niet in!

Dit heb ik zelf ook ervaren. Het is zo spannend om meer te gaan eten, terwijl diep van binnen wil je gewoon afvallen. Maar het klopt echt!

Vervolgens wanneer je meer spieren hebt opgebouwd zul je daarna vanzelf afvallen. Je energieverbruik (Metabolisme) is omhoog gegaan. Je verbrandt nu meer koolhydraten, meer eiwitten en ook meer vet!

Als je dan toch nog niet tevreden bent kun je een aantal weken je voedselinname verlagen en misschien een beetje cardio doen. Doordat je spieren een hoger energieverbruik vragen zul je pas echt snel resultaat zien.

Onthoudt wel dat cardio en een negatief energiebalans voor spierafname zorgen. Deze fase zou ik dus ook niet aanraden. Doe je dit wel, dan echt niet langer dan 6 weken.

eiwitten, eiwitten, eiwitten

Wat je vaak hoort is dat vrouwen die aan krachttraining doen en willen afvallen, juist niet afvallen en geen spieropbouw hebben.

Dit komt omdat afvallen en spieropbouw nagenoeg niet tegelijkertijd mogelijk is. 

krachttraining vrouwen afvallen

De oorzaak: afvallen door je voedselinname te verlagen betekent een tekort in koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit werkt spieropbouw juist tegen. Een tekort in eiwitten is voornamelijk de oorzaak van geen spieropbouw.

Om spieren te kunnen opbouwen heb je dus eiwitten nodig. Veel meer dan dat je nu waarschijnlijk binnenkrijgt. 

Om spieren te kunnen opbouwen heb je minimaal zoveel eiwitten nodig:
1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht 

Daarnaast heeft je lichaam ook koolhydraten nodig, maar omdat we hiervan makkelijker genoeg binnenkrijgen is het belangrijk je focus vooral op eiwitten te leggen.

Zelf houd ik mijn eiwitinname precies bij en ben ik blij als er een dag in de week bij zit dat ik het haal. Doordat ik het bijhoud weet ik veel beter hoe veel eiwitten ik nog nodig heb. Nog steeds haal ik vaak niet de benodigde hoeveelheid op een dag, maar het is sowieso meer dan toen ik het nog niet bijhield.

Genoeg eiwitten binnen krijgen op een dag is erg moeilijk. Een goed begin zou een extra bakje magere kwark, bruine bonen of een stukje kip zijn.

Deze Krachttraining gebruiken vrouwen om af te vallen

Dit krachttrainingsschema wordt al meer dan 13 jaar gebruikt door vrouwen die willen afvallen. 

Het schema is gericht om ”het lichaam te krijgen van je dromen”.
Je zult een effectief krachttrainingsschema krijgen met duidelijk stappenplan om blijvend je vetpercentage te verlagen.

Het is geen extreem plan met een strikt dieet en trainingsschema. Het is een simpel en duidelijk plan, waarbij spieropbouw aan de basis staat.

Het krachttrainingsschema heet het Droog Trainen Protocol – Vrouwen. Gelukkig bieden ze dit schema aan voor een eenmalig bedrag. Zo hoef je geen abonnement af te sluiten, wat een flinke plus is toch?

Rinus en Henry hebben over de jaren heen al honderden vrouwen die willen afvallen geholpen hiermee. Hun ervaring over het Protocol lees je hier.

2 Reacties

  • Hoi Enneke,

   Denk dat veel vrouwen daar tegenaan lopen. Krachttraining en een klein calorietekort zorgen er wel voor dat je gaat afvallen.
   Meer spieren -> vragen meer energie -> waardoor je eerder afvalt, helemaal met een calorie tekort.
   Helaas is het niet mogelijk om op 1 specifieke plek vet kwijt te raken. En je raad het al buikvet raak je vaak pas als laatste kwijt.

   Toevallig hebben we gisteren een gratis e-book online gezet die je precies uitlegt hoe je afvalt met krachttraining.
   In het gratis e-book vind je een leuke mix van Krachttraining en Cardio workouts en kun je je calorie tekort bepalen.
   https://makkelijkfit.nl/gratis-e-book-inschrijving/

   groetjes Bianca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*