Sporten op reis – Zo blijf je fit op reis

sporten op reis

Sporten op reis, ga je hier aan beginnen of laat je het liever deze tijd versloffen. Een vakantie van een week op je gat zitten kun je bij thuiskomst vaak nog wel rechttrekken met een keertje extra sporten.

Maar een reis duurt langer dan een week. En de hele reis niks aan sport doen is niet makkelijk in te halen. Je zult misschien denken ”eenmaal onderweg zoek ik af en toe wel een gym op”, maar ik durf je nu al te verklappen: het is lastiger dan je denkt.

Sporten op reis hangt voornamelijk af van je wilskracht en hoe makkelijk het is om een training te doen. Want door de onregelmatigheid, medereizigers en gezelligheid schiet sporten er altijd bij in.

Om dus echt te gaan sporten op reis en dat strakke lichaam te houden of zelfs te krijgen is het belangrijk dat je jezelf gemotiveerd houdt. Maar hoe doe je dat nu.

Waarom zou je sporten op reis?

Je bent niet voor niets op deze pagina belandt en je denkt er vast over na om te sporten tijdens je reis.

Sporten is zoals we allemaal weten goed voor je lichaam. En omdat je op reis vaak lange tijd achter het stuur, in het vliegtuig en aan het strand zit zal beweging erbij inschieten. En dus is het goed voor je lichaam om een aantal dagen in de week even lekker los te gaan.

Daarnaast is sporten mentaal ook goed voor je. Je zult op reis misschien wel wat minder stress hebben dan normaal, maar toch is het aan te raden je dag te beginnen met een workout. Je zult jezelf positiever en actiever voelen, ook zullen eventuele tegenslagen beter verwerkt worden.

En niet te vergeten een lichaam waar je blij van wordt terwijl je over het strand loopt doet je natuurlijk altijd goed.

sporten op reis

Workouts waar je zin in hebt

Door een houvast te creëren gaat het je lukken jezelf te kunnen motiveren keer op keer. Daarbij zijn leuke workouts die je overal kunt uitvoeren de sleutel om sporten op reis laagdrempelig te houden.

Hoe laagdrempeliger de workouts zijn des te eerder je ze zult doen, want je zult sowieso voor uitdagingen komen te staan. Net voordat je besloten hebt morgen een sportschool te zoeken zegt je beste vriend(in) dat hij morgenvroeg naar dat fantastische strand toe wilt. Ga je zelf daar maar eens uitwurmen.

Zo zijn er heel veel redenen om niet te sporten op reis en je hebt maar 1 goede reden nodig om wel te sporten.

Wanneer je workouts hebt die je in de hotelkamer, op het strand of bij het zwembad kunt doen heb jij de tools om fit te blijven op reis. Zo kun je ‘s ochtends vroeg gaan sporten om alle leuke afleidingen voor te zijn of je pakt later op de dag even dat half uurtje voor jezelf.

Sporten op reis E-book

Wij sporten al jaren op reis en zijn gewend aan alle onregelmatigheden. En zelfs wij moeten aan het begin van elke reis weer even onze draai vinden.

Met het e-book ”Krachttraining Thuis, Buiten of op Reis” zorgen we ervoor dat we altijd leuke workouts hebben om op reis te doen.

De workouts duren niet langer dan een half uur, dus je bent geen uren kwijt aan sporten. Je kunt ze overal doen, dus je hoeft geen moeite te doen om een sportschool te zoeken.

Het e-book hebben we geschreven omdat we graag willen dat sporten op reis voor iedereen makkelijk is. Ook vind je allerlei tools om inzicht te krijgen in je voedselinname. Zo kun je tijdens je reis die beachbody krijgen waar je trots op kunt zijn.

Tips – Sporten op reis

Naast dat je leuke workouts kunt doen om een lekker fit lichaam te krijgen zijn er ook een aantal handige tips om genoeg beweging te krijgen.

Het blog die jouw 8 tips geeft om meer te bewegen op je reis heeft Bianca geschreven op vrolijkopreis.nl. Niet alleen krijg je hierdoor meer beweging, maar het zijn ook leuke activiteiten waardoor je reis nog interessanter wordt!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*