Ik wil afvallen – 8 Tips

afvallen

Je zegt al maanden Ik wil afvallen, maar om een één of andere reden lukt dit maar telkens niet. De feestjes, filmavonden en gezellige avonden tafelen het is veel te moeilijk dit allemaal op te geven. En dat hoeft ook niet!

Als je wilt afvallen kun je op de gezellige avonden vast 1 of 2 gezondere keuzes maken, maar doordeweeks tijdens en na werk dat zijn de momenten wanneer je kilo’s gaat kwijtraken.

Maar hoe kan ik nu razend snel afvallen? Snel afvallen gebeurd doordat jij een (ongezond) dieet volgt. Daarbij komt ook dat jij jouw eetgewoonte radicaal moet omgooien. Daarnaast wordt eten onprettig en soms ook vies. Laten we eten vooral lekker en gezond houden.

Met deze 8 tips val je zeker weten af. En nog belangrijker wanneer je deze tips je eigen maakt en jouw draai eraan geeft. Dan zullen de kilo’s voorgoed wegblijven.

1. Suikers

Suikers een veel besproken onderwerp, zijn ze nu goed of slecht?Suikers/Koolhydraten heb je nodig om te kunnen functioneren op een dag. Jouw lichaam haalt hier energie uit om op te kunnen staan, om te kunnen ademhalen en niet onbelangrijk om te kunnen nadenken.

Dus ja suikers zijn goed, maar we kunnen wel onderscheid maken waaruit je je suikers moet halen.

Suikers heb je maar in een bepaalde hoeveelheid nodig per dag. In onbewerkte producten zoals groente en fruit zitten suikers, maar ook andere voedingstoffen zoals vitamines en vezels. Vezels zorgen voor een voldaan gevoel. Deze vezels zorgen ervoor dat we niet te snel te veel suikers binnen krijgen.

In bewerkte producten zoals koekjes, frisdrank en alcohol zitten veel suikers en te weinig vitamines en vezels.

Zorg dus dat je deze producten overslaat of vervangt met een gezond product. Bijvoorbeeld een bakje kwark, een salade met tonijn of lage calorieën frisdrank

2 stuks fruit per dag wordt aangeraden, meer fruit betekent ook meer suikers en ja ook van deze ”’gezonde” suikers kom je aan.

2. Meer water drinken

Van water krijg je een vol gevoel. En een vol gevoel weerhoudt je ervan een snack te pakken. Minimaal 1,5 liter water per dag is zeker aan te raden. Meeste Nederlanders redden dit bij lange na niet.

Ontdek in dit artikel hoe meer water drinken makkelijker en leuk wordt.

tips water drinken

3. Eet meer eiwitten

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam. Iedereen heeft ze nodig. Daarnaast zijn eiwitten ook energiebronnen net als koolhydraten.

Ook zijn eiwitten goed voor een betere stofwisseling en geven je een sneller vol gevoel. Ik hoef je niet te vertellen dat dit dus meehelpt om sneller af te vallen. Als laatst zult dit misschien wel als een bonus voelen, van eiwitten krijg je een mooiere huid.

Benieuwd welke producten hoog in eiwitten zijn? Je leest het in ons artikel waar 27 voorbeelden worden gegeven van eiwitrijke producten.

4. Eet meer vezels

Vezels geven je een vol gevoel. Daarbij dragen vezels bij aan een goede spijsvertering en verminderen ze de kans op hart en vaatziekte.

Voor als je wilt afvallen is vooral het voldane gevoel een belangrijke factor. Hoe sneller je voldaan bent, des te minder snel je zult gaan snacken.

Vezels zitten vooral in volkoren producten, groente, fruit, peulvruchten en aardappelen.

Sla dus een aantal keer per week die witte boterham of witte pasta over en kies voor het volkoren product. Persoonlijk eten wij ook vaak de vezelrijke crackers van waza. Hoog in vezels en laag in calorieën.

5. Zoek een activiteit van minimaal een half uur per dag.

De minimale activiteit die wordt aangeraden is een half uur. Je kunt dit doen door te gaan wandelen, tuinieren en of fietsen.

Aan te raden is om dit uit te bouwen na een aantal weken naar een uur. Deze activiteit gaat jouw zeker helpen als je maanden schreeuwt ”ik wil afvallen”.

6. Een klein beetje meer spier met krachttraining

Nee we sturen je niet de sportschool in. Je hoeft zelfs niet met gewichten te sjouwen. Het is bewezen dat meer spier meedraagt aan sneller afvallen.

Spieren vragen om energie en meer spieren vragen om meer energie. Dus wanneer je een klein beetje meer spier aanmaakt kun je hetzelfde blijven eten en toch afvallen.

Nu is het verstandig toch een aantal ongezonde dingen te veranderen in je voeding en een klein beetje krachttraining erbij te doen. Zo vliegen de kilo’s er pas echt snel van af. En doordat jouw spieren niet zomaar verdwijnen zal jouw energiebehoefte hoog blijven en val je dus consequent af.

Maar hoe vaak moet ik dan aan krachttraining doen? En ik wil echt geen bodybuilder worden?
Met 2 a 3 keer in de week een workout van 30 minuten kun je als beginner al hele grote stappen maken. Een bodybuilder wordt je echt bij lange na niet. Daar zit jarenlang keihard werk achter met heel veel eiwitten eten.

Meld je aan voor ons gratis e-book krachttraining thuis en probeer 2 training uit. Of kies gelijk voor de volledige bundel waarin je nog eens 22 trainingen vindt en uitleg van 35 weerstandsbandoefeningen en 10 eigen lichaamsgewicht oefeningen.

krachttraining thuis buiten of op reis 3 ebooks

7. Eet niet te weinig

Door radicaal minder te gaan eten vertel je jouw lichaam dat er ”nood” is. Deze nood zorgt ervoor dat je lichaam alles wat deze binnenkrijgt gaat sparen. En wanneer er weer suikers en eiwitten worden gegeten worden deze opgeslagen als vet, zodat je lichaam deze later wanneer de ”nood” hoog is kunt gebruiken.

Eet dus voldoende vezels zodat je een voldaan gevoel hebt. Een hongergevoel om af te vallen is immers nooit lang vol te houden.

8. Houdt vol!

Als je al jaren roept ”ik wil afvallen” ga je niet in 2 weken gelijk jouw gewenste resultaat zien. Afvallen is net zoals aankomen een traag proces. Helaas is dit de waarheid en kun je hier beter van op de hoogte zijn, dan dat je snel teleurgesteld raakt en de handdoek in de ring gooit.

Wees daarnaast ook niet te streng voor jezelf. Een keer een stuk taart eten of lekker uit eten gaan moet echt kunnen. Zo blijft eten leuk en zie je er niet tegenop.

Zolang je deze tips doordeweeks netjes aanhoudt zal je echt afvallen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*