Thuis Sporten en Afvallen – 4 Thuis Sport Programma’s

thuis sporten afvallen

Thuis sporten is een hele goede manier wanneer je wilt afvallen. Je wordt er ook nog eens fit en gezond van en zit er lekker in je vel door. Je hebt dus geen sportschool nodig om en zware gewichten om het lichaam te krijgen waar jij blij van wordt.

In dit artikel geven we je 4 programma’s hoe jij thuis kunt sporten en afvallen. De programma’s zijn voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde sporter die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Waarom (thuis) sporten om af te vallen?

Als je wilt afvallen is het niet alleen goed op te letten wat je eet, maar is het ook belangrijk je beweging op een dag te verhogen. Dit kan in de vorm van thuis sporten en ook door te gaan fietsen of vaker te wandelen.

Snel afvallen door een crashdieet te volgen raden we je echt niet aan. Om op een snelle en een gezonde manier af te vallen kun je veel beter (thuis) sporten en evenwichtige gezonde keuzes maken in je voeding

Waarom sporten goed voor het afvallen is

Sporten betekent natuurlijk bewegen en tegenover bewegen staat altijd het verbranden van energie. Hoe meer energie wij kwijtraken op een dag hoe groter ons calorieverbruik. Met een groter calorieverbruik dan ons calorie-inname vallen we dus af.

Daarnaast zorgt sporten er ook voor dat we meer spieren aanmaken in ons lichaam. Met name van krachttraining oefeningen maken we meer spieren aan. Deze extra spieren hebben veel gezondheidsvoordelen, maar de belangrijkste vinden we toch wel dat deze spieren in rust energie verbruiken.

Dus als jij iets meer spieren hebt verbrand je in rust dus meer energie. Deze ”extra” spieren zorgen er dus voor dat je afvalt, zelfs als je op een dag niet sport. Wil jij niet naar een gym of gewichten op tillen, dan is dus thuis sporten met als doel afvallen een hele slimme keuze.

Evenwichtige gezonde voeding

Met bovenstaande principe hoef je dus niet heel veel te veranderen aan je voeding wil je afvallen. Je spieren verhogen je verbranding en dus val je af.

Uiteraard is het een gezonde keuze om wel een aantal veranderingen door te brengen in je voeding, helemaal als je wat sneller wilt afvallen.

Je kunt beginnen met het wat vaker laten staan van bewerkt voedsel, frisdrank in te ruilen voor thee of de zero-sugar frisdrank.

Maar als je toe bent aan meer inzicht in je voeding en echt een gevarieerd en gezond eetpatroon, dan kun je jouw caloriebudget uitrekenen. Zo weet je precies hoeveel je mag eten op een dag en welke voedingsstoffen je nog tekort komt.

4 Thuis Sporten Programma’s Afvallen

1. Krachttraining met weerstandsbanden

Door simpelweg een beetje extra spieren aan te maken verhoog je je energieverbruik en val je af. Je energieverbruik ligt zelfs hoger in rust.

Met krachttraining maak je spieren aan, wordt je fit en raak je dus op een snelle manier voor altijd dat buikje kwijt. Maak je geen zorgen dat je bolle grote spieren krijgt, daarvoor moet je echt minimaal 4 keer per week naar de sportschool voor.

makkelijkfit ebook bundel

Met ons thuis trainen e-book bundel kun je krachttraining thuis doen met weerstandsbanden. Dit zijn elastische banden die voor weerstand zorgen. In het e-book staan 22 verschillende workouts en duiken we dieper in op je voeding.

Wil je eerst eens een workout uitproberen? Download dan ons gratis thuis trainen e-book. Hierin staan 2 workouts die je met of zonder weerstandsbanden kunt doen. Zo krijg je een idee wat voor workouts er allemaal zijn.

2. Thuis Yogalessen volgen

Yoga is niet alleen maar voor de geest, maar ook voor het lichaam. Yoga is geen sport voor watjes, de oefeningen kunnen redelijk zwaar worden.

Yoga bestaat uit verschillende stijlen waarin je fysieke houdingen, adem technieken en meditatie combineert.

thuis sporten afvallen

Yoga moet uiteraard wel iets voor jou zijn. Maar waar beter kun je het uitproberen dan thuis.

Een online platform waar je dit kunt uitproberen is de Practice van Happy with Yoga. Zij hebben honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je yogales doen, ze noemen het ook wel ‘De Netflix van de Yoga’

Je kunt al een maandabonnement nemen voor €12,50.

3. Thuis Droog Trainen

In 8 tot 16 weken een strakker en slanker lichaam met het droog trainen protocol. Het protocol kun je in de gym doen, maar ook thuis.

Het protocol geeft je een voedingsplan en een trainingsschema. Volg de stappen die het protocol jou biedt en jij ook zult het resultaat behalen wat er beloofd wordt.

Neem zelf een kijkje op hun pagina en lees en zie het resultaat dat anderen behaald hebben met hetzelfde doel ” Thuis sporten en afvallen”.

4. Thuis Sporten met Online Coaching

Persoonlijke coaching op afstand zodat jij thuis kunt sporten en afvallen. Bij Personal Body Plan kun jij zelf kiezen uit een Coach. Ook wordt je voorzien in trainingsschema’s en een voedingsbudget op maat of je nu wilt afvallen of spieropbouw wilt doen. Daarnaast kun je ook gedragslessen volgen om zo je motivatie hoog te houden en doelgericht naar je doel te werken.

Personal Coach Bianca, personal body plan

Wil jij gecoacht worden door mij, Bianca? Dit kun je doen met een 1 keer per week, 3 keer per week of 7 dagen per week contact momenten.

Met het 1 keer per week abonnement wordt je gecoacht op een reactieve vorm. Het is dus belangrijk dat jij vragen blijft stellen. Wil je meer ondersteuning krijgen. Kies dan voor een 3 keer of 7 keer per week abonnement.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*