Droog Trainen: 9 Tips voor een strak lijf

droog trainen tips

Ben je op zoek naar de beste Droog Trainen tips? Met deze tips en uitleg wordt ”droog trainen” een stukje makkelijker.

Wanneer je als doel droog trainen hebt dan heb je vast al gemerkt dat dit niet de meest makkelijke doelstelling is. 

De meeste mensen slagen hier niet in om verschillende redenen:

 • Zij beschikken over de verkeerde informatie, waardoor hun lichaam niet reageert zoals zij dat willen.
  • zij doen aan te veel cardio-training
  • eten en drinken de verkeerde dingen, ondanks dat zij hier wel opletten
  • willen te snel veel resultaat, waardoor zij snel energieloos raken
  • en nog veel meer…

In dit artikel kom je erachter hoe het wel moet. Zodat je op een gezonde en duurzame manier vet verliest en spieren definieert, of terwijl: Droog Trainen.

Heb jij de afgelopen maanden flink gebulkt en is het eindelijk zover dat je jouw vetpercentage gaat verlagen en je spieren droog wilt krijgen? Gebruik dan alle voordelen die het Droog Trainen Protocol biedt. Zelf behaalde ik een vetpercentage van 5,6%!

Wat is Droog Trainen?

Droog trainen is het specifiek trainen en voedingspatroon aanpassen om vetmassa te verliezen en droge spieren te behouden.

Droog trainen kun je doen omdat je er simpelweg gespierder en atletischer uit wilt zien. Maar je kan ook specifiekere redenen hebben:

droog trainen tips
 • je wilt je spieren definiëren. Die ader die je over je biceps heb lopen is niet genoeg en je wilt je spieren harder maken en ze moeten strakker gevormd zijn.  
 • vet verliezen lukt maar niet. En het lukt al helemaal niet om buikvet te verliezen.

Voeding en training zijn te allen tijde met elkaar verbonden wanneer we lichamelijke resultaten willen zien. (Ook wanneer je mentale vooruitgang wilt, maar dat is voor een ander artikel).

Wanneer je wilt gaan droog trainen is het nog belangrijker deze twee goed op elkaar af te stemmen. Een verkeerd voedingspatroon zorgt voor te weinig vet verlies of te snel vetverlies (wat ook schadelijk is). En een verkeerd trainingsschema kan voor spiermassa afname zorgen.

Droog Trainen: Training Tips

1. Zwaar trainen!

Het is uiterst belangrijk om je lichaam de trainingsprikkel te blijven geven dat je jouw spiermassa nodig hebt tijdens een periode van vetverlies. Dus blijf zwaar trainen met weinig herhalingen.

Je ziet vaak dat sporters het gewicht verlagen en veel herhalingen gaan doen om zo meer calorieën te verbranden. Als vet verbranden hun enige doelstelling is dan klopt hun theorie ongeveer. Waar zij niet aan denken is dat deze trainingsmethode ten koste gaat van je spiermassa. En dat willen we niet…

2. Cardio wel of niet?

Cardio training tijdens droog trainen kan een goede optie zijn als je veel vet te verliezen heb. Maar meestal zorgt cardio training er in deze situatie alleen maar voor dat je spiermassa kwijtraakt.

Dit komt omdat je tijdens droog trainen ook je calorie inname verlaagt. Ga je hier dus bovenop ook nog eens extra calorieën verbranden dan zal je lichaam je spieren aanspreken als energiebron.

Droog Trainen tips

Droog Trainen: Voeding Tips

1. Calorie inname verlagen!

Een must als je wilt droog trainen. Een calorie tekort zorgt ervoor dat je vet verliest en je dus je spieren kunt droog trainen.

Het is belangrijk elke dag een aantal honderd calorieën onder je behoefte te zitten. Zorg ervoor dat je niet een te groot tekort creëert. Want te weinig inname zorgt ervoor dat je niet alleen vet verliest, maar ook nog eens je spieren aanspreekt als energiebron. En daarbij een te groot tekort is niet lang vol te houden.

2. Voldoende eiwitten eten

Om spieren te kunnen opbouwen heb je genoeg eiwitten nodig. Ook bij droog trainen wil je voldoende eiwitten binnen krijgen om deze in stand te houden. Helemaal wanneer je een calorietekort creëert is voldoende eiwitten eten echt belangrijk. 

Eet tussen de 1,6 tot 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.

Als vegetariër genoeg eiwitten binnen krijgen? Hier lees je hoe je met een plantaardig dieet je spieren kunt opbouwen.

3. Eet gezonde vetten

Gezonde vetten zijn onverzadigde vetten. Helemaal geen vetten eten is ongezond, omdat vetten veel belangrijke functies hebben in het lichaam. Zo laten zij je spieren, ogen en hersenen goed werken. Verder zijn vetten bouwstenen en energiebronnen.

Het is belangrijk je verzadigde vetten om te ruilen voor onverzadigde vetten. Deze kun je vinden in noten en pinda’s, plantaardige oliën en vette vis. 

4. Drink genoeg water 

Genoeg water drinken heeft alleen maar voordelen. Zo maakt het het makkelijker minder calorieën te eten. Maar met voldoende vocht presteert je lichaam beter. En zul je jezelf beter voelen. Zo gaat het trainen vanzelf ook makkelijker.

Drink 1,5 tot 2 liter per dag. Op trainingsdagen nog wel meer, want dan verlies je ook meer vocht.

5. Vezels versus Hongergevoel

Eet voldoende vezels, want deze zullen je het meeste helpen tijdens het afvallen. Met een calorietekort zullen er periodes van hongergevoel ontstaan als je te weinig vezels eet. Vezels hebben veel volume en zijn vaak ook nog caloriearm. Perfect om je vetpercentage dus mee te verlagen.

Caloriearme vezels vind je vooral in groente!

afvallen zonder moeite

6. Vermijd calorievolle dranken

Calorieën drinken is een slecht idee, omdat je te snel aan je energiebehoefte zit en drank vult niet. Je zult dus overblijven met een hongergevoel. En die kun je misschien 1 dag weerstaan, maar geen wekenlang.

Het drinken van zero of light dranken is ook af te raden. Sowieso omdat bewerkt voedsel eten of drinken niet gezond is. Maar ook omdat er in zero of light kunstmatige zoetstoffen zitten. Deze stoffen zien je lichaam als energiebron om er vervolgens achter te komen dat hier helemaal geen energie in zit en dus ben je snel bekaf. Daarna ga je dit compenseren door voeding te eten waar veel suikers in zitten. En je dus uiteindelijk aankomt. 

Het beste blijft water, thee en koffie drinken.

Mijn meest waardevolle tip

De zomer kwam eraan en ik ging voor de zoveelste keer droog trainen. Vaak als ik ging droog trainen boekte ik redelijk resultaat, maar dit keer wilde ik meer. En ik dacht ik moet mezelf eens goed gaan inlezen. Want goede informatie vooraf scheelt de helft. 

Lees hier mijn ervaring met het Droog Trainen Protocol. Ik heb mijn eindresultaat foto bijgevoegd voor de ongelovige. :p 

Ik ben toen op het internet gaan zoeken. Na veel tips te hebben gevonden kwam ik bij het Droog Trainen Protocol. Ik was direct geïnteresseerd. Na een aantal blogs te hebben gelezen van Henry en Rinus heb ik besloten het Droog Trainen Protocol aan te schaffen. Dit keer was droog trainen stukken makkelijker en had ik er meer plezier in dan alle andere keren. Vooral omdat ik veel meer resultaat behaalde. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*