Wat is EMOM? Plus 2 Voorbeeld Workouts

EMOM

In een EMOM Workout ga je er vol voor! Elke minuut wissel je van oefening. Doe je graag aan krachttraining met een mix van cardio erdoorheen dan is EMOM iets voor jou!

Wat is EMOM?

EMOM staat voor Every Minute On the Minute en is krachttraining in combinatie met cardio. In deze training voer je de gehele tijd 1 basisoefening uit. Wanneer de klok precies op een hele minuut staat voer je de andere oefeningen uit. Zodra je hiermee klaar bent ga je weer terug naar je basisoefening. 

Er zijn ook varianten van EMOM waarbij je in 1 minuut alle aangegeven oefeningen moet doen. De tijd die je over hebt kun je rusten. Bij het verstrijken van de minuut begin je opnieuw.

Het doel met EMOM?

Met EMOM ligt je focus vooral op fit en sterk worden. Je conditie zal hierdoor ook vooruit gaan. Met deze workout zal je niet hele grote spieren krijgen, maar je kunt wel spier -opbouw/behoud verwachten in combinatie met het verlagen van je vetpercentage.

Wil je dus afvallen door krachttraining dan is een EMOM workout dus een goede optie.

Als je graag gespierd en droog getraind wilt zijn, kun je het beste eerst een ”normale” krachttraining doen en eventueel bulken. Vervolgens kun je met EMOM workouts je vetpercentage verlagen om zo droog te worden.

Hoe lang duurt een Workout?

EMOM workouts verschillen in lengte. Over het algemeen duren deze workouts niet heel lang. De meeste workouts duren 10 minuten, maar dit is echt afhankelijk van de oefeningen in de workout.

Waarom EMOM?

EMOM is een workout die je spieren laat verzuren, echt lekker tot het gaatje gaan. Doordat je in een korte tijd je spieren flink belast heb je ook echt een voldaan gevoel, ook al duren deze workouts niet zo lang. 

Daarnaast is EMOM een leuke mix van kracht en cardio waardoor je algehele fitheid stijgt. 

Deze mix zorgt er juist voor dat je ook in een korte tijd efficiënt traint. En persoonlijk vind ik het ook nog eens superleuk om te doen. 

Is EMOM hetzelfde als AMRAP?

Het lijkt op elkaar, maar het is niet hetzelfde. In beide workouts train je op hoge intensiteit, ga je in 1 keer achter elkaar door en probeer je zoveel mogelijk herhalingen te doen. Dit laatste klinkt erg veel als AMRAP As many reps/rounds as possible. Het verschil zit in de verzuring die je waarschijnlijk gaat ervaren met Every Minute On the Minute en natuurlijk het spelelement.

2 Voorbeeld Workouts

Legs!

10 minutes

  • air squats

every minute on the minute

  • 10 jumping lunges
  • 10 jumping jacks

Total Body!

10 minutes

  • mountain climbers

every minute on the minute

  • 10 burpees
  • 10 leg lifts 

Krachttraining Thuis Buiten of op Reis?

Leuke workouts die je overal kunt doen om een lichaam te creëren waar je trots op bent.

Je hoeft niet naar de gym om fit te worden. 

Ons e-book staat vol met leuke workouts, waaronder EMOM, die je gemakkelijk thuis kunt doen.

De e-book bundel ”Krachttraining Thuis Buiten of op Reis” hebben we geschreven zodat jij lekker zelfstandig kunt trainen en het lichaam kan krijgen waar je trots op bent. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*