Slanker Worden Zonder Krachttraining

slanker worden zonder krachttraining

Slanker worden zonder aan krachttraining te doen. Wellicht heb je al heel veel dingen geprobeerd en houd je je netjes aan de schijf van 5 of je bent net nieuw met slanker worden en wilt dit gewoonweg zonder krachttraining doen.

Slanker worden zonder krachttraining begint bij weten wat je eet. En dan hebben we het over weten hoeveel calorieën je mag eten op een dag.

De enige manier om slanker te worden zonder krachttraining is met een calorietekort. En ja dat is helaas hard werken, of is er ook een betere manier?

 

Slanker worden met een calorietekort

Elke dag patatjes eten, gebakjes, fruit of avocado’s. Wat je ook eet of het nu gezond is of ongezond, wanneer je ergens te veel van eet kom je nog steeds aan. Dus zelfs als je op de gezonde toer bent en elke dag veel fruit en een avocado eet kom je dus aan, ook in deze producten zitten suikers en vetten. Misschien zeg je nu wel, ”maar wacht hoo even… dus gezonde producten zijn ook al niet goed voor me?” Ja dat klopt! Zelfs wanneer je te veel van gezonde producten eet kom je aan. Hoe lossen we dit op? 

 

Inzicht

Om bewust te worden van wat we eten en hoeveel we ervan nodig hebben moeten we een stukje inzicht krijgen. Inzicht in je voeding zorgt ervoor dat we precies weten wanneer we ergens te veel van eten en soms wel ergens te weinig van eten. 

 

Jouw calorietekort bepalen

De formule van Benedict ga ik je besparen, want tegenwoordig zijn er snellere manieren om je calorietekort te bepalen. Met een eenvoudig gratis app op je telefoon kun je in een aantal klikken je calorieënbehoefte en calorietekort bepalen. 

2 handige apps hiervoor zijn Food, of MyFitnesspal.

Android

Food

MyFitnesspal

Apple

Food

MyFitnesspal

slanker worden zonder krachttraining Food App

Vul hier je gegevens in en geef aan hoeveel je wilt afvallen, de app doet de rest. 

 

Welke voeding?

In principe kun je alle producten eten die je wilt. Maar je raad het al. Met ongezonde producten zit je veel sneller aan je dagelijkse caloriebehoefte dan met gezonde producten. 

Vezelrijke voeding zorgt ervoor dat we sneller een vol gevoel hebben, dus dat is sowieso een aanrader. Een aantal vezelrijke producten zijn; volkoren producten, havermout, noten, fruit, groente en aardappelen. Wat al deze producten gemeen hebben naast dat ze vezelrijk zijn is dat ze ook vaak vol met suikers zitten en te veel daarvan is ook niet goed. 

Zelf eten we vaak vezelrijke crackers, zilvervliesrijst of basmati en groente om aan onze vezels te komen.

Daarnaast is het mijden van bewerkt voedsel echt een aanrader. Dan heb je ook nog sterk bewerkt voedsel zoals diepvries pizza’s. Dit soort producten mag je eten, want je mag alle producten eten. Maar weet wel dat je na 1 pizza waarschijnlijk al halverwege je dagelijkse inname zit.

 

Sneller en leuker slanker worden

Slanker worden zonder krachttraining is mogelijk zoals hierboven beschreven, maar wat is de rede waarom je niet aan krachttraining wilt doen? 

Ben je bang om gespierd of groot te worden? Wil je niet naar de gym toe? Of heb je gewoon een henkel aan van die statistische oefeningen waarbij je een gewicht omhoog en omlaag brengt?

Groot en gespierd worden van krachttraining is jarenlang hard werken, 5 keer per week naar de sportschool en ontzettend veel eiwitten eten. Deze mannen hebben vaak een caloriebehoefte van zo’n 5000 calorieën per dag (voor een vrouw ligt dit gemiddeld tussen 1500 a 2000 per dag).

Zij moeten behoorlijk veel eten om dit te halen, doen ze dit niet dan vallen ze af en raken ze spieren kwijt. 

Maar hoe komt het dan toch dat zij zoveel mogen eten? Spieren is het antwoord. Deze spieren verbranden veel energie/calorieeën, waardoor ze dus meer moeten eten om hun spieren hiervan te voorzien. 

Het voordeel van de betere manier

Het voordeel dat jij hieruit kan halen is dat wanneer jij maar een klein beetje meer spieren krijgt, je dus een hoger caloriebehoefte krijgt. Het wordt voor jou dus makkelijker om onder deze caloriebehoefte te blijven. En dus hoef je helemaal niet zoveel aan je eetgewoonte te veranderen wil je slanker worden!

slanker worden zonder krachttraining

Een klein beetje meer spieren krijg je al vrij snel, met 2 a 3 keer per week een 30 minuten training lukt dit al. Maak je maar niet druk dat je groot en gespierd gaat worden, daarvoor is echt veel maar dan ook veel meer training voor nodig.

Het tweede voordeel aan een beetje krachttraining is dat je spieren iets strakker worden. Je wordt dus niet alleen slanker, maar ook strakker. Een mooi bijkomend voordeel toch?

 

Ik wil niet naar de gym en gewichten heffen

Wil je niet naar de gym om aan krachttraining te doen en heb je al helemaal geen zin in gewichten heffen? 

Gelukkig hoef je dat ook niet te doen. De belangrijkste training die je kunt doen is een mix van krachttraining en cardio in 1. Hier krijg je geen grote, bolle spieren van en door het cardio element verbrand je ook nog eens extra calorieën. 

Dit soort trainingen zijn Crossfit, EMOM of AMRAP. Hoge intensiteit trainingen die je overal kunt doen. Buiten of gewoon thuis in je woonkamer. 

Ons e-book Krachtraining Thuis, Buiten of op Reis staat vol met dit soort trainingen die je overal kunt doen. Het zijn leuke en gevarieerde trainingen voor iedereen, man of vrouw, jong of oud. 

De trainingen duren gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Zo ben je geen uren per dag kwijt aan krachttraining.

Alle oefeningen en trainingen worden haarfijn uitgelegd van A tot Z.

krachttraining thuis buiten of op reis 3 ebooks

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*