Waarom Vrouwen aan Krachttraining moeten doen

Waarom zouden vrouwen krachttraining moeten doen? Je leest het hier. Doe jezelf niet tekort!

Een slank figuur, een strak lijf of mooie rondingen van je lichaam? Dit kun je alleen maar behalen met krachttraining.

Zonde, als je net als veel anderen vrouwen regelmatig cardiotraining doet. Cardiotraining heeft behoorlijk wat nadelen waardoor je je dat gedroomde slanke figuur niet gaat halen. 

Een Krachttraining Specifiek voor Vrouwen

droog trainen protocol

Start vandaag aan een strak en gelukkig lijf!

Als je denkt dat je van krachttraining alleen maar overweldigende spieren krijgt en een mannelijk figuur kweekt, dan zit je er helemaal naast. Voordat mannen dat gekweekt hebben zijn ze jarenlang, minimaal 5 keer per week aan het trainen.

Met 2 keer in de week krachttraining kun je als vrouw dat slanke en sterke lichaam krijgen waar je trots op kunt zijn.

Krachttraining is de meest effectieve manier om vet te verliezen en ook nooit meer terug te krijgen. Daarnaast heeft krachttraining veel meer voordelen. Hieronder vind je alle redenen waarom je als vrouw aan krachttraining moet doen.

1. Meer spieren verbranden meer vet

Er zijn geen trucjes of slimme maniertjes om snel een slank lichaam te krijgen. Het is eigenlijk best simpel. Om een slank en strak lijf te krijgen moet je meer energie verbranden dan dat je binnenkrijgt. Een negatief energiebalans.

Spieren verbranden energie en het verhogen van je spiermassa is dus ook de beste manier om een negatieve energiebalans te krijgen.

Spieren gebruik je de hele dag door, ook als je niet aan het sporten bent. Zelfs wanneer je op de bank ligt verbranden je spieren energie. 

Wanneer je aan krachttraining doet krijg je meer spieren en verhoog je daarmee je Basale Metabolisme. Daardoor verbrand je dus meer koolhydraten en ook meer vet.

2. Een strak lijf

Met 2 keer per week krachttraining kun je je lichaam strakker en mooiere rondingen geven. Meer spiermassa verbrand meer vet en zorgt eerder voor een mooiere vorm van het lichaam. Spieren hebben meer massa dan vet en zijn steviger daardoor zal het ook niet gaan hangen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je zo groot wordt als de hulk. Daar moet je echt veel vaker voor naar de sportschool gaan en misschien wel wat supplementen nemen waar je nog nooit van gehoord hebt.

krachttraining vrouwen

3. Sterkere spieren

Spieren zorgen uiteraard ook voor kracht. Van meer spieren wordt je dus ook sterker. Nu zul je denken dat dit niet de rede is waarom je aan krachttraining wilt doen.

Maar zonder dat jij er erger in hebt nemen je spieren elk jaar af. Bij vrouwen nog iets sneller dan bij mannen. Deze afname gaat gepaard met vet toename. En zo kan het dus zijn dat jij in gewicht afvalt, maar in kledingmaat groeit. 

Met een beetje krachttraining voorkom je deze bizarre ontwikkeling. En kun jij zelfs in een kleinere kledingmaat passen.

4. Minder stress

Stress komt voort uit een stofje genaamd cortisol. Cortisol zorgt voor alertheid, een handig stofje wat je kunt gebruiken voor korte duur. Maar wanneer je continu alert bent vanwege werk of familie, dan heb je veel cortisol in je lichaam, wat zorgt voor stress. 

Wanneer je traint verlaag je jouw cortisol-gehalte en daarmee dus ook stress.

minder stress

5. Een gelukkig gevoel

Tijdens krachttraining komt er endorfine vrij. Dit zorgt voor een gelukkig gevoel en geeft je extra energie op een dag. Daarnaast komt er ook serotonine en dopamine vrij die ook voor een blij gevoel zorgen.

6. Sterke botten

Pijn in de gewrichten en snelle botbreuken. Wanneer je ouder wordt zul je eerder te maken krijgen met Osteoporose. De afname van je botdichtheid. 

Door krachttraining belast je jouw spieren en dus ook je botten. Belasting van botten is juist goed want jouw lichaam reageert hierop door je botten te versterken.

7. Beter slapen

Krachttraining helpt je beter te slapen. Onderzoek wijst uit dat het niet uit maakt op welk moment je van de dag traint, zolang je traint zul je beter slapen.

‘s Ochtends trainen zorgt ervoor dat je eerder in slaap valt. ‘s Avonds trainen zorgt ervoor dat je minder vaak wakker wordt ‘s nachts 

8. Meer vrienden

Sporters maken over het algemeen eerder en meer vrienden door het sporten. Volgens onderzoek van het NOC NSF maken sporters makkelijker sociale contacten en dus ook vrienden. 

Op zich logisch dat je meer vrienden maakt wanneer je naar buiten gaat om te trainen dan dat je op de bank blijft liggen toch?

Krachttraining specifiek voor vrouwen

Wanneer je met krachttraining gaat beginnen wil je niet zomaar wat gewichten gaan optillen. Je wilt weten waar je aan begint en welke gewichten en hoeveel herhalingen je moet doen.

Met dit schema kun je thuis trainen of buiten of in de sportschool, de keuze is aan jou.

Deze Academie heeft een krachttraining specifiek voor vrouwen ontwikkeld. Dit schema hebben zij in 2013 ontwikkeld en elk jaar verbeterd!

Bekijk hier wat het schema inhoud en ontdek de verhalen van de duizenden vrouwen die jou voor gingen. En maak vandaag nog zelf de beslissing!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*